Autocross Noordoostpolder

Spanning en sensatie onder zeeniveau!


Home De Crosses De Polderbokaal In De Buurt Over Ons
Autocross Bantega Autocross Biddinghuizen Midland Circuit Lelystad Zuiderzeerally

In De Buurt

Zuiderzeerally 2017
Natuurlijk wordt er ook buiten de Noordoostpolder gecrosst en bestaat de wereld van autosport niet alleen maar uit autocross. Maar als we deze site in zouden richten voor alle autosportevenementen van heel Nederland of zelfs heel de wereld, dan zou dat vanwege de enorme hoeveelheid dweilen met de kraan open zijn en bovendien zijn er al genoeg andere bronnen die dat doen. Toch zijn er zeker interessante evenementen die zo dichtbij de Noordoostpolder liggen dat het ons een goed idee leek om over enkelen daarvan toch even wat te schrijven, voor de mensen die in of dichtbij de Noordoostpolder wonen en eens wat anders willen zien dan het Polderkampioenschap of (nog beter natuurlijk) zin hebben in meer.

De honger naar meer kan zeker gestild worden! Er is echt ontzettend veel, zo verschrikkelijk veel dat we grenzen hebben moeten trekkken. We hebben besloten om alle gemotoriseerde wedstrijden in de Noordoostpolder te documenteren, en alle autowedstrijden vlak buiten de Noordoostpolder (onder auto verstaan wij hier alles met vier wielen, een rond stuur en een stoel of bank, quads tellen dus niet mee maar karts wel) waarbij het gaat om de snelste (tractorpulling valt dus ook af omdat het hier gaat om diegene die het verst komt), vlak buiten de Noordoostpolder. Motorcross valt dus af buiten de Noordoostpolder, alsmede rijvaardigheidstraining, ook als die om cross/race/driftvaardigheid gaat. Wat blijft er dan over? Veel. Om te beginnen wordt er in de Noordoostpolder de Zuiderzeerally gehouden, dezelfde organisatie organiseert ook de Zuiderzeeshortrally en de Zeebodemrally. Ook worden er al jaren in Biddinghuizen, een dorp in de Flevopolder, twee autocrosses per jaar georganiseerd, ééntje op Koningsdag en de ander een paar weken daarna. In het noorden van de Noordoostpolder bevindt zich motorcrossbaan de Ruttense Brug. Als we dan het "oude land" opzoeken, heb je in Bantega, een Fries dorpje vlak ten noorden van de Noordoostpolder, ook al jaren een autocross.

Maar hét walhalla van de gemotoriseerde sporten in de buurt van de Noordoostpolder is toch wel het multifunctioneel auto- en motorsportcentrum Midland Circuit. Hier worden echt ontzettend veel evenementen georganiseerd. Neemt u er beslist eens een kijkje!

Zoals u ziet is er genoeg te vinden buiten de polder en hoeft u niet in spanning af te wachten tot de volgende Poldercross.