Autocross Noordoostpolder

Spanning en sensatie onder zeeniveau!


Home De Crosses De Polderbokaal In De Buurt Over Ons
Ens Rutten Creil Bant Marknesse Espel Kraggenburg Luttelgeest Nagele Emmeloord?

Autocross Kraggenburg 2017

Zaterdag 1 juli 2017 vanaf 11:00
2,50 euro entree (kinderen onder 14 jaar gratis)
facebook.com/autocrosskraggenburg

Kraggenburg 2017
De Autocross Kraggenburg van dit jaar beloofde veel goeds. Naast de Polderklasse en Juniorklasse zou er elke manche een rit van de Vrije Standaardklasse verreden worden, met natuurlijk een finale, en na de gebruikelijke finales werden er een speciale finale voor alle dames en een extra finale voor de zestien beste crossers van de dag verreden. Verder was de baan precies hetzelfde als de prachtige baan van vorig jaar. Na de cross van vorig jaar is de baan blijven liggen en weer geprepareerd voor de cross van dit jaar. Aan het begin van de dag regende het nog en was de baan echt nat, maar alsnog in goede staat. De baan droogde gedurende de middag op en toen ook nog de zon tevoorschijn werd er weer stof en brokken klei in de rondte gesmeten door de crossmachines.

Bij de Polderklasse ging het weer om de strijd om de Polderbokaal, tussen JJ en Gerrit Vrugteveen en Stefan Veldhuis. Ze haalden beide weer de finale, hoewel in de finale voor Stefan Veldhuis een iets belangrijkere rol was weggelegd. Hij ging vanaf het begin aan de leiding, gevolgd door Mick Meijerink en Kris Rol. De MR2s waren snel, maar Kris Rol ging ze een voor een telkens weer aan de binnenkant voorbij. Hij mocht de grote trofee uiteindelijk mee naar huis nemen. Bij de Juniorklasse was het weer Jim Meeuwse die een overwinning binnensleepte. Hij heeft tot nu toe een prachtig seizoen gehad en we zijn benieuwd of hij ook in Luttelgeest zal winnen.

Na de finale van de Polderklasse, normaal gesproken de grote finale, werden er nog een finale voor alle dames verreden en een superfinale waarin de zestien beste coureurs van de dag in omgekeerde volgorde startten en vijftien rondes reden. De beste dame van de dag was Marlies van der Wal, en bij de superfinale kwamen Mick Meijerink en Stefan Veldhuis van helemaal achteraan naar voren en vochten ze om de winst terwijl ze de achterblijvers al op een ronde achterstand aan het zetten waren. Uiteindelijk won de blauwe MR2 van Mick Meijerink.

Boekje met inschrijflijst:

Kraggenburg 2017 - pagina 1 Kraggenburg 2017 - pagina 3 Kraggenburg 2017 - pagina 4 - 5
Kraggenburg 2017 - pagina 8 - 9
Kraggenburg 2017 - pagina 11 Kraggenburg 2017 - pagina 12 Kraggenburg 2017 - pagina 15


Autocross Kraggenburg 2016

Zaterdag 4 juni 2016

Op 4 juni vond de eerste autocross van Kraggenburg plaats en alsof het voor de gelegenheid was, was het weer perfect - het was warm, zonnig en droog, maar dat zorgde ook al snel voor veel stof en losse aarde. De baan was breed en op een paar kuilen na redelijk egaal, wat zorgde voor hoge snelheden en veel ruimte voor inhaalacties.

We vonden de cross tegen de middag op camping De Kei, net buiten Kraggenburg, een goede locatie die ruimte bood aan de eerder genoemde wijde baan en een volledig toegankelijk paddock (bedankt hiervoor, organisatoren!). Op de enkele gebruikelijke ongelukken na verliepen de manches zonder al te veel problemen en konden de favorieten zich een weg banen naar de halve finales. Na een bloedstollende finale wist Jeroen de Lange uiteindelijk de eerste prijs te pakken.

Boekje met inschrijflijst:

Kraggenburg 2016 - pagina 1 Kraggenburg 2016 - pagina 2 - 3 Kraggenburg 2016 - pagina 4 - 5
Kraggenburg 2016 - pagina 8 - 9 Kraggenburg 2016 - pagina 10 - 11 Kraggenburg 2016 - pagina 12 - 13