Autocross Noordoostpolder

Spanning en sensatie onder zeeniveau!


Home De Crosses De Polderbokaal In De Buurt Over Ons

Over Ons

contact@acnop.nl

Autocross Noordoostpolder begon in 2016 als initiatief om informatie over de vele autocrosses in de Noordoostpolder centraal, overzichtelijk en toegankelijk vast te leggen. Wij vinden dat de crosses in de Noordoostpolder zeker het kijken waard zijn en dat het daarom zo zonde was dat we nergens een complete agenda konden vinden, we vaak niet precies wisten waar de crosses waren was en de scorelijsten alleen uitgedeeld werden aan de crossers zelf.

Wat zou het toch mooi zijn als er een website zou zijn die de crosses in de Noordoostpolder wat meer aan elkaar zou koppelen. Een inspiratie voor ons was crazycrossen.nl, een website over de crosses in West-Friesland met wat meer nadruk op geschiedenis dan bij ons. Aanvankelijk hebben we het idee van een website voor de Noordoostpolder nog afgewimpeld als weer een wild idee dat tijd zou gaan kosten (dat deed het ook) en toch niets wordt (dat werd het dus wél). Alle Noordoostpoldercrosses volgen is sowieso wel een leuk idee. Je moest wel veel moeite doen om alles goed bijhouden, wilde je de crosses echt kunnen volgen.

Voor de mensen die geen tijd hebben om er helemaal bovenop te zitten, maar wel graag willen weten wat er gaande is in de Noordoostpolder, zou een site ontzettend handig zijn. Doordat we in juni 2016 er pas op het laatste moment achter kwamen dat er een cross zou zijn in Kraggenburg werd het idee volledig aangewakkerd. Toen zijn we bezig geweest met het vastleggen van de finalerondes van crosses op foto's en video's (te zien op onder andere Instagram en YouTube) en hebben we een eigen website uit de grond gestampt, als echte polderpioniers. Kevin Bijl heeft ons toen enorm veel geholpen met allerlei informatie en Tom Buijnink heeft ons ook veel informatie verschaft over de crosses van de Noordoostpolder. Na enige tijd werken stond de site dan uiteindelijk online!

Het team van Autocross Noordoostpolder
Yannick Bezema en Dennis Holierhoek

Wij willen een aantal personen en instanties hartelijk bedanken voor hun medewerking, steun en hulp.

Voor een enorme hoop steun en uitleg
Kevin Bijl, Tom Buijnink, Leo Buijnink en Eric van Gerner

Voor morele steun in het prille begin van deze site en veel foto's.
Jordy Verberne, Robin Adema en Roy Frijlink

Voor de toestemming om hun boekjes te publiceren
De Nederlandse Ovalracing Vereniging, Stichting Autosport Noordoostpolder (SANOP) Official Team, J19nu Joek, Stichting Combinerace Noordoostpolder (Sticora NOP), Stichting Autocross Marknesse
en de autocrosscommissies van Rutten, Bant, Kraggenburg, Espel, Creil en Luttelgeest.