Autocross Noordoostpolder

Spanning en sensatie onder zeeniveau!


Home De Crosses De Polderbokaal In De Buurt Over Ons
Seizoen 2016 Seizoen 2017

De Polderbokaal

facebook.com/puurpolderbokaal

Ens 2017

Dit artikel gaat over de Polderbokaal en dus niet over het Polderkampioenschap dat wordt verreden in Emmeloord of in Biddinghuizen. Dit zijn twee aparte Polderkampioenschappen en hebben dus niets met elkaar te maken.

"Dit is de titanenstrijd van de Polder!" staat in het boekje van Bant 2016. En dat kunnen we moeilijk tegenspreken. De Polderbokaal is een door Autocross Team Marknesse georganiseerd kampioenschap waarvoor coureurs of equipes zich kunnen inschrijven om vervolgens tijdens alle crosses behalve Emmeloord punten voor te verzamelen. De top tien van de Polderbokaal krijgen een beker, voor de eerste vijf is er prijzengeld te verdienen.

De puntentelling is gebaseerd op het totale puntenaantal dat een coureur of equipe tijdens een cross verdient. De Bokaalcoureur met het hoogste totale puntenaantal bij een cross krijgt 34,1 punten en de nummer twee krijgt 32 punten. Binnen de top tien daalt dit aantal punten met twee punten per plek. Buiten de top tien daalt deze met een punt per plek. Aanwezig zijn bij een cross en minstens een rit rijden is minstens een punt waard. Deelnemers kunnen hun twee slechtste resultaten schrappen, deze tellen dan niet mee voor hun uiteindelijke puntenaantal over het gehele seizoen. Als deelnemers aan het einde van het seizoen een gelijk aantal punten hebben, telt hun laatst behaalde resultaat het zwaarst.

Omdat de puntentelling een optelsom is van een deelnemers resultaten van alle crosses min hun geschrapte resultaten, is het dus niet alleen belangrijk of een auto snel is en/of deze wordt bestuurd door een goede coureur, maar het is ook belangrijk dat de auto degelijk is en zo blijft. Een sterk opgevoerde auto met een motorblok dat makkelijk opblaast zal misschien een paar crosses kunnen domineren, totdat de motor de geest geeft en de coureur niet meer mee kan doen met andere crosses. Als je niet meedoet aan een cross, levert dat geen punten op.

Voor het seizoen 2017 heeft de Polderbokaal nieuwe organisatoren, die een Juniorenbokaal hebben opgezet. Ook gaat de Polderbokaal misschien bij de autocross van Bantega rijden als er genoeg animo voor is.